Cupping

Dry en Wet cupping. Twee profijtvolle behandelingen voor lichaam en geest.

Wat is Cupping?

Cupping therapie is een van de oudste en meest effectieve methoden om de gifstoffen uit lichaamsweefsel en organen te verwijderen. Het is ook bekend als dry cupping, vacuüm cupping, hijama cupping, wet cupping en hoornbehandeling. Het is een behandeling waarbij de therapeut speciale cups op de huid plaatst om zuigkracht te creëren. Dit zorgt ervoor dat het weefsel onder de cup wordt opgetrokken en opzwelt, waardoor de bloedstroom naar het getroffen gebied toeneemt. Verbeterde bloedstroom onder de cups trekt onzuiverheden en gifstoffen weg van de nabijgelegen weefsels en organen naar het oppervlak voor eliminatie

Er zijn verschillende manieren om cupping uit te voeren. De stappen variëren enigszins, afhankelijk van de gekozen methode. Bij HealthCare Hijama hanteren we de volgende Cupping methoden:

Dry Cupping: vergelijkbaar met wet cupping (hijama) maar zonder dat de incisies zijn gemaakt. Daarom verlaat er geen bloed het lichaam en wordt er alleen afgezogen. Door enkel de dry cupping behandeling vindt er toch een diepe bindweefselmassage plaats en wordt de bloedtoevoer en lymfe-afvoer gestimuleerd. Door de verhoogde doorstroming vindt er toch een afvoer van toxische stoffen plaats.

Wet Cupping: Hijama (wet cupping) is een therapeutisch proces voor het verwijderen van dode bloedcellen uit het lichaam. Het belangrijkste verschil met droog cupping is dat er bij natte cupping bloed wordt afgezogen door oppervlakkige incisies in de huid aan te brengen. Hierdoor wordt u lichaam gereinigd van zuurrijke en giftige stoffen, die zich in het lichaam bevinden. Al deze giftige stoffen kunnen op termijn de doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen naar de cellen, weefsels en organen blokkeren.

Wanneer voer je Hijama / Cupping uit?

   • Ter voorkoming van ziekte, als preventie,
   • Ter bestrijding van een ziekte, als genezing.

Voordelen Cupping

  1. Cupping helpt pijn en ontsteking te verminderen.
  2. Verbetert de doorbloeding.
  3. Gebruikt voor ontspanning, welzijn en diepe weefselmassage.
  4. Het is een veilige, niet-invasieve en goedkope behandeling.
  5. Verjonging van lichaamsorganen.
  6. Vergemakkelijkt het genezingsproces en versterkt het immuunsysteem.

Bij welke klachten kun je baat hebben bij cupping?

Cupping is zeer geschikt bij klachten als:

   • Burn-out en stress
   • Vermoeidheidsklachten
   • Pijnlijke, vastzittende spieren
   • Schouder- en nekklachten
   • Rugklachten
   • Doorbloedingsstoornis
   • Beginnende verkoudheid
   • Overbelasting
   • Reuma
   • Astma
   • Migraine
   • Vochtophopingen

OVERLEVERINGEN OVER HIJAMA

BELANG VAN HIJAMA

De boodschapper van Allah (sallallaahu‘alayhi wa sallam) zei: “Alle groepen Engelen die ik passeerde tijdens Isra en Mi’raa (nacht- en hemelreis) zeiden tegen mij: “Beveel jegemeenschap Hijama te verrichten.”

Geclassificeerd als Sahieh door Sheikh Albaani in al-Silsilah as-Sah’ieh’ah, 2263

Het is overgeleverd van Ibn Abbaas (radi-aallahoe 3enhoe) dat de profeet (sallallaahu ‘alayhiwa sallam)zei: “Genezing is in 3 zaken; in de insnijding (snee) van de gene die hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik raad mijn Oemmah (gemeenschap) het brandmerken af.”

Overgeleverd door al Boekhaari, 5356

Annas (radi-aallahoe 3enhoe) levert over; “De profeet (sallallaahu ‘alayhi wa sallam)paste al hijama toe op zijn schedel, terwijl hij in staat van Ihram was omwille van migraine.”

overgeleverd door al Boekhaari, 6598

HealthCare Hijama

HealthCare Hijama is een gecertificeerde hijama en massage praktijk in Den Haag dat sinds 2016 gespecialiseerd is in hijama, cupping therapie & massages. Bij ons staan service, hygiëne en kwaliteit altijd boven aan.

Contact

Visseringlaan 23
2288 ER Rijswijk

Openingstijden

Maandag – vrijdag: 10:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 -21:00
Zondag: 12:00 – 21:00

×

Salam Walaikoum/Hallo, welkom bij HealthCare Hijama. Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem gerust contact met ons op.

×