Gezondheidsvoordelen van Zamzam Water

Imaam Ibn ul-Qayyim al-Djawziyyah heeft gezegd: Zamzam water is het beste en meest nobele van alle wateren, het hoogste in status, het dierbaarst bij de mensen en het meest kostbare en waardevolle voor hen. Het werd uitgegraven door Djibriel en het is het water waarmee Allah de dorst van Ismaaiel (vrede zij met hem) heeft gelest.

Dit water is nu internationaal bekend en wordt door de moslimgelovigen veelvuldig gebruikt. Bovendien heeft de medische wetenschap de vele voordelen van Zamzam bevestigd, waarvan sommige hieronder worden vermeld:

1. Zamzam water is vrij van onzuiverheden

Het water uit de Zamzam bron is vrij van natuurlijke onzuiverheden die kunnen worden gevonden in minuscule sporen in zelfs zoetwaterbronnen. Het heeft een indrukwekkende bicarbonaatverhouding die gunstig is voor het menselijk lichaam. De bron zelf is vrij van onzuiverheden, dus het water is ook veilig om te drinken.

2. Hoge concentraties van mineralen

Het water bevat hoge concentraties calcium- en magnesiumelementen. Deze helpen bij het verlichten van vermoeidheid en dragen bij aan een gezond metabolisme. Bovendien vormen ze sterke botten. In combinatie met hoge fluorideniveaus wordt het water een sterke factor voor het bevorderen van snelle genezing.

3. Zamzam optimaliseert cellulair metabolisme

De effecten van het water op het cellulaire metabolisme zijn lang bestudeerd en onderzocht. Dr. Knut Pfeiffer heeft in een onderzoekscentrum in Duitsland de effecten in detail bestudeerd en bevestigd dat het water de cellulaire energieniveaus verhoogt. Het versterkt de immuniteit en bevordert een gezond cellulair metabolisme, dat op zijn beurt de energie op optimale niveaus houdt.

4. Zamzam water zorgt voor sterke botten

Zamzam water bevat een hoge mineraalgehalte. Het levert de essentiële mineralen die nodig zijn voor sterke en gezonde botten van het menselijk lichaam.

5. Zamzam water is vrij van (microbiële) bacteriën

Zamzam water remt de vorming van ongezonde (microbiële) bacteriën. Bijgevolg is dat het altijd veilig is om te drinken. Dit feit is waar gebleken door onderzoek van Dr. Yahya Koshak en talrijke UV-tests. Het effect kan worden toegeschreven aan de hoge concentratie fluoride die van oorsprong in het water zitten.

Overleveringen over Zamzam water

Los van de vele wetenschappelijke onderzoeken zijn er ook overleveringen te vinden over het drinken van Zamzam water.

Het is overgeleverd dat Aboe Dharr gedurende veertig dagen en nachten nabij de Kabah en haar bekleding verbleef. Hij zat daar zonder voedsel of drank, alleen Zamzam water. De Profeet (vrede zij met hem) zei toen tegen Aboe Dharr: “Hoe lang ben je hier al?” Aboe Dharr zei: “Ik ben hier al dertig dagen en nachten.” De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Wie heeft jou gevoed?” Hij zei: “Ik heb niets anders gehad, behalve Zamzam water. En ik ben zo dik geworden, dat ik plooien van vet op mijn buik heb. Ik voel geen enkele vermoeidheid, zwakheid of honger en ik ben niet vermagerd.” De Profeet zei: “Waarlijk, het is gezegend, het is voedend voedsel.”

Moeslim

Djaabir ibn Abdillaah overleverde dat de Profeet zei:“Het water van Zamzam is waar het voor gedronken wordt.”

Ibn Maadjah

De vrome voorgangers en de geleerden handelden naar deze overlevering. Toen Abdoellaah ibn ul-Moebaarak de bedevaart verrichtte en bij Zamzam aankwam, zei hij: “O Allah, Ibnoe Abiel-Mawaalie vertelde ons van Mohammed ibn ul-Moenkadir via Djaabir, dat Uw Profeet (vrede zij met hem) zei: “Het water van Zamzam is waar het voor gedronken wordt.” Ik drink het om de dorst op de Dag der Opstanding te weerhouden.”

Ibnoe Abiel-Mawaalie is betrouwbaar, dus de Hadieth is Hasan

Ibn ul-Qayyim zei: “Ik en enkele anderen probeerden op zoek te gaan naar genezing middels Zamzam water en we zagen wonderbaarlijke dingen. Ik zocht er genezing mee voor een aantal ziektes en ik was genezen met de Toestemming van Allah. Ik zag iemand die zichzelf ermee voedde voor een aantal dagen, een halve maand of langer, en hij had geen honger. Hij verrichtte samen met de andere mensen de Tawaaf zoals zij dat deden, en hij vertelde mij dat hij gedurende veertig dagen niets had gegeten of gedronken, behalve Zamzam water. En hij had de kracht om gemeenschap met zijn vrouw te hebben, te vasten en de Tawaaf vele malen uit te voeren.”

Zaad ul-Ma’aad, boekdeel 4, blz. 319-320

Deel dit bericht zoveel mogelijk. Barak Allah oefikoum!

Bel ons
Locatie
×

Salam Walaikoum/Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?

×