Voordelen hijama

Ontspan. Ontstress. Herstel.

Alle voordelen van Hijama & Cupping therapie

Hijama, ook bekend als cupping therapie, is een krachtige alternatieve geneeswijze die kan worden gebruikt ter preventie en behandeling van ziekten. Deze eeuwenoude behandeling biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen en is een waardevolle toevoeging aan uw welzijnsroutine.
Voordelen van Hijama Cupping

  • Verwijdering van giftige stoffen (detox): Hijama Cupping reinigt het lichaam van schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen belemmeren.
  • Verbeterde doorbloeding: Stimuleert de bloedsomloop, wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar weefsels en organen bevordert.
  • Pijn- en ontstekingsvermindering: Cupping helpt effectief bij het verminderen van pijn, ontstekingen en spierpijn in het lichaam.
  • Versneld genezingsproces: Vergemakkelijkt het genezingsproces en versterkt het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te bestrijden.
  • Ontspanning en welzijn: Bevordert diepe ontspanning, vermindert stress en draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn.

Waar is hijama goed voor?

Hijama en cupping kunnen toegepast worden voor een breed scala aan klachten en gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende aandoeningen waarbij hijama en cupping kunnen helpen:

01
Chronische pijn

Hijama helpt bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn in de rug. Vermindert spierspanning en stijfheid in de nek en schouders. Ook kan het ontsteking en pijn in de gewrichten (artritis) verminderen.

02

Hoofdpijn en Migraine

Verlicht de frequentie en intensiteit van hoofdpijn en migraineaanvallen.

03

Spier- en gewrichtspijn

Hijama Cupping helpt bij het verlichten van wijdverspreide spierpijn en vermoeidheid (Fibromyalgie). En ht vermindert ontsteking en pijn in de pezen (Tendinitis).

04

Stress en Angst

Bevordert ontspanning en vermindert stressniveaus.
Hijama kan ook helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid door het verminderen van angst en spanning.

05

Spijsverteringsproblemen

Hijama verlicht symptomen van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) zoals krampen, een opgeblazen gevoel en constipatie. Helpt ook bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van maagklachten (indigestie).

06

Respiratoire aandoeningen

Hijama verbetert de ademhaling en vermindert symptomen van astma. Helpt bij het verminderen van ontsteking in de luchtwegen.

07

Huidproblemen

Cupping Hijama kan helpen bij het verminderen van ontsteking en het bevorderen van een helderdere huid. Daarnaast verlicht het jeuk en ontstekingen zoals eczeem.

08

Immuunversterking

Hijama verbetert de algehele immuniteit door het stimuleren van de bloedsomloop en het verwijderen van gifstoffen.

09

Detoxificatie

Bevordert de ontgifting (detox) van het lichaam door het verwijderen van opgehoopte afval/gifstoffen in het lichaam.

10

Sportgerelateerde blessures

Hijama helpt bij het sneller herstel van blessures en vermindert spierspanning.

11

Algemene gezondheid en welzijn

Hijama en Cupping verbeteren de doorbloeding, bevorderen ontspanning en ondersteunen het lichaam bij het genezen van vele aandoeningen.

Belang van Hijama

Hijama heeft een belangrijke plaats binnen de Islamitische geneeskunde. De overleveringen (hadiths) over Hijama zijn talrijk en het werd niet alleen aanbevolen maar zelfs bevolen door de engelen aan de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Dit onderstreept de waarde en het belang van deze therapie binnen de Islamitische traditie.

Geclassificeerd als Sahieh door Sheikh Albaani in al-Silsilah as-Sah’ieh’ah, 2263

De boodschapper van Allah (sallallaahu‘alayhi wa sallam) zei: “Alle groepen Engelen die ik passeerde tijdens Isra en Mi’raa (nacht- en hemelreis) zeiden tegen mij: “Beveel jegemeenschap Hijama te verrichten.”

Overgeleverd door al Boekhaari, 5356

Het is overgeleverd van Ibn Abbaas (radi-aallahoe 3enhoe) dat de profeet (sallallaahu ‘alayhiwa sallam)zei: “Genezing is in 3 zaken; in de insnijding (snee) van de gene die hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik raad mijn Oemmah (gemeenschap) het brandmerken af.”

Overgeleverd door al Boekhaari, 6598

Annas (radi-aallahoe 3enhoe) levert over; “De profeet (sallallaahu ‘alayhi wa sallam)paste al hijama toe op zijn schedel, terwijl hij in staat van Ihram was omwille van migraine.”