Een genezing voor vele kwalen

Hijama, ook bekend als Cupping, is een Islamitische geneeswijze. Ook in het verre oosten zoals in landen als China is cupping een bekende behandeling. Hijama (cupping) is afgeleid van het Arabische woord ‘hajm’ wat zuigen betekent.

Tijdens een behandeling worden er cups op de huid geplaatst, waarna deze vacuüm gezogen worden middels een pompje. Na een paar minuten worden de cups verwijderd en worden er kleine krasjes op de huid gemaakt.

Vervolgens worden de cups teruggeplaatst en wordt er een beetje bloed uit het lichaam gezogen. Het bloed dat er uitkomt is een ‘pudding-achtige’ substantie. Het is dus niet het bloed dat door onze aderen stroomt. Op deze manier zorgt Hijama ervoor dat de vele toxische stoffen en dode bloedcellen uit het lichaam verwijdert worden. Dit resulteert in een betere doorbloeding en verhelping/verlichting van de klachten.

Hijama heeft binnen de Islaam een belangrijke plaats in de geneeskunde. De hadiths/overleveringen over Hijama zijn talrijk en niet alleen werd het aanbevolen maar het werd zelfs bevolen door de Engelen aan de Profeet Muhamed صلى الله عليه وسلم.

De boodschapper van Allah صلى الله عليه وسلم zei: “Ik passeerde niet langs een groep engelen tijdens de nacht van al-Isra wal mi’radj (de wonderbaarlijke nachtelijke reis van de Profeet (vrede zij met hem) van Mekka naar de verst gelegen moskee in Jeruzalem en de opstijging door de hemelen) of zij zeiden allen tegen mij: ‘beveel je gemeenschap Hijama te gebruiken, O Muhammed.”
(Sahaah Sunan Tirmidhi 3479).

Het is overgeleverd van Ibn ‘Abbaas dat de Profeet صلى الله عليه وسلم zei: “Genezing zit in 3 zaken: in de insnijding (sneetjes) van degene die Hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik verbied mijn Ummah het brandmerken.”
(Al Boekhaarie 5356).

Profiteer daarom van deze geweldige therapie en reinig je lichaam van de afvalstoffen. Verlicht jouw lichamelijke en geestelijke pijn/kwaaltjes door het verrichten van Hijama.

Hijama is met de wil van Allah een genezing voor de volgende klachten:

Hyperventilatie
Impotentie
Irritaties
Lage rugklachten
Maag- en darmklachten
Menstruatieproblemen (opvliegers, overgangsklachten)
Migraine
Nervositeit
Oorklachten
Psychische problemen en burnouts
Sinusitis (bijholte ontsteking)
Slapeloosheid
Trigeminus neuralgie (aangezichtspijnen)
Artrose
Blessures
Bewegingsapparaat (nek,schouders en rugklachten)
Bronchitis
Cystitis (blaasontsteking)

Aambeien
Acne
Ademhalingsklachten
Allergie
Anemie
Chronische verkoudheid
Depressies
Epicondylitis (tennisarm)
Fobieën
Gynaecologische klachten zoals, infertiliteit
Hartklachten
Hernia
Herpes zoster
Hoesten
Hoge bloeddruk
Hoofdpijnen
Hooikoorts
Hormonale klachten
Huidklachten (eczeem.psoriasis,acne,jeuk)

Bel ons
Locatie
×

Salam Walaikoum/Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?

×